PROJECTEN
hier ziet u alle projecten die ik voor LOB heb gemaakt in leerjaar 1,2 en 3.
- Drijfveren
Drijfveren zijn de wortels van je motivatie. Het zijn de diepste overtuigingen waarop je belangrijke keuzes baseert. Iedereen heef meerdere, soms wel heel erg veel drijfveren. Bij elk dat doel wat jij jezelf geeft gaat een belangrijke drijfveer schuil. Je kan ze zien als levensdoel of levensopvatting.
- persoonlijke kenmerken
Persoonlijke kenmerken zijn je valkuilen sterktes en zwaktes, deze heeft iedereen. Die van mij Zijn eigenlijk van allemaal tegelijk mijn perfectionisme. Het is heel goed dat ik het heb alleen stroomt de perfectie bij mij soms een beetje over.
- Cirkel
de cirkel is verdeeld in 4 vakken deze vakken bestaan uit: Kennis, Vaardigheden, Persoonlijke vaardigheden en mijn motivatie.
Kennis: Over onderwijs assistent zijn.
- Een onderwijs assistent heeft verschillende taken,
- Kinderen persoonlijk begeleiden.
- Ondersteuning bieden als ze dat nodig hebben.
- Een veilige omgeving creëren.
- De kinderen een leuke en gezellige dag bezorgen.
Vaardigheden: de dingen die je kunt als onderwijsassistent.
- Je kunt jezelf goed inleven in je doelgroep en in gebeurtenissen.
- Je moet goed kunnen luisteren en communiceren met kinderen ( dit leer je wel zodra je op stage bent )
- Je moet flexibel zijn, er veranderen vaak dingen op een dag hier moet je goed mee om kunnen gaan.
- Behulpzaam zijn is ook iets wat je moet doen.
Persoonlijke - kenmerken:
- Behulpzaam
- Creatief
- Praktisch ingericht
- Gedreven en enthousiast
- Eerlijk
Motivatie: wat motiveert mij?
- ik haal mijn motivatie uit de blijheid van de kinderen, de groei die zo doormaken in hun ontwikkeling.
- Het motiveert mij om te zien dat ik ze ergens mee kan helpen en er voor ze kan zijn als dat nodig is.
- Ik vind het leuk om met kinderen te werken en om samen te werken aan iets moois. Ik krijg er energie van als ik zie dat de kinderen het leuk vinden bij mij in de klas of op school.
De tentoonstelling over Pompeï in het Drents museum
- Mijn klas en ik zijn woensdag 22 maart naar het Drents Museum geweest om de kinderen van de heksenketel uit groep 5 een voorstelling/ rondleiding te geven over de tentoonstelling. We zijn in verschillende groepen opgedeeld, een paar mensen gingen groepjes begeleiden met de activiteiten en een rondleiding geven over de tentoonstelling. Een paar mensen waren ingedeeld bij het maken van de quiz en een paar mensen waren ingedeeld bij het maken van de PowerPoint. Ik heb de PowerPoint gemaakt met Merel. Bram, Robin, Merel en ik hebben de PowerPoint ook gepresenteerd. Dit ging op zich wel goed. We merkte wel dat de voorbereiding niet goed was bij sommige mensen. Ook heb ik samen met Dinand de quiz gepresenteerd dat vonden de kinderen erg leuk. We hebben de rondleiding in de tentoonstelling vorm gegeven doormiddel van kaartjes en een stempel blad, op de kaartjes stonden kleine delen van alle beelden die bij de tentoonstelling van Pompeï te zien waren. Bij elk kaartje die ze goed hadden kregen ze een stempel.
Mindset
360 feedback
- 'laat door 3 mensen het 360 graden feedback formulier invullen'.
- Hier kwam uit dat ik goed kan samenwerken, ik vraag andere mensen om hulp als dat nodig is. Ik luister naar andere mensen als ze iets willen zeggen. mijn assertiviteit is prima, ik kan inschatten wanneer ik mijn mening kan geven en ik kan goed aan grenzen aangeven. ik ga goed om met feedback, ik respecteer het als mensen mij feedback geven. ook bij reflecteren had ik gemiddeld 'prima' gescoord, ik kan goed naar mezelf kijken en leren van eerdere situaties.
De uitwerking van Belbin.
bedrijfsman:
- De Bedrijfsman is de praktische figuur, de organisator. Hij zorgt ervoor de beslissingen en strategieën in concrete werkzaamheden worden omgezet. Het gaat hem om dingen die uitgevoerd kunnen worden, zijn belangrijkste bijdrage bestaat uit het ombouwen van de plannen van het team tot duidelijke taken.
- Een voorzitter is de leider van een organisatie, variërend van verenigingen en stichtingen tot fracties, commissies, internationale organisaties en soms ook een staat. De voorzitter leidt het dagelijks bestuur van de organisatie, dat in het algemeen ten minste bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.
- De Vormer stuurt en genereert actie. Omdat spanning en confrontaties hem doen opbloeien mobiliseert hij de krachten in een team en stelt nieuwe doelen vast. Met name als het team door politieke en sociale manoeuvres in een impasse is geraakt.
Hij genereert ideeën en alternatieven, en verzint mogelijke oplossingen voor complexe problemen; probleemanalyse. Hij brengt visies dromen. Een PL is vooral van belang in de beginfase van een project of als schepper van een nieuw product. Maar ook als intern of extern adviseur komt hij goed tot zijn recht.
brononderzoek:
- De Brononderzoeker is sterk in het verkennen en inbrengen van ideeën en bronnen van buiten de groep. Hij kan verbindingen leggen, gebieden exploreren en onderhandelingen voeren. Door zijn pragmatisme en tegenwoordigheid van geest weet hij waar de kansen liggen en hoe ze te benutten.
- De Monitor valt onder de groep Denkers en is een denkgerichte rol. Tot deze groep horen ook de Specialisten de Plant. De denkgerichte teamrollen leggen de basis voor de strategie en het ontwerp van de organisatie en haar producten. De Monitor is daarbij de bedachtzame nadenken en doordenker binnen de organisatie.
- De Groepswerker is het meest gevoelige en ondersteunende lid van het team. Hij is vriendelijk van aard, meegaand en sterk gericht op het creëren van sfeer en een gevoel van gezamenlijkheid. Hij kan luisteren, en moedigt anderen aan dat ook te doen. De GW zoekt naar evenwicht en harmonie, en probeert met tact en diplomatie conflicten te voorkomen.
- De Zorgdrager valt onder de groep Doeners en is een doelgerichte rol Tot deze groep horen ook de Vormer en de Bedrijfsman . De doelgerichte teamrollen zorgen ervoor dat de doelen daadwerkelijk gehaald worden. De Zorgdrager heeft daarbij een sterk zintuig voor gevaar plus een grote zorg naar mensen. Hij controleert vaak of alles in orde is.
De Escalatieladder:

Mijn Leerplan:
Eloise Winter
134332
Leerjaar 2
periode 3
Onderwijsassistent
1. Leren op stage hoe ik met verschillende situaties op kan gaan.
2. leren hoe ik een plan van aanpak kan maken.
3. leren hoe ik
rustig kan blijven in situaties.
LOB
Alle opdrachten uit de lessen.
2 studiepunten
Nederlands
Aanwezigheid in de les.
2 studiepunten
Rekenen
Aanwezigheid in de les
2 studiepunten
Burgerschap
Portfolio bijhouden van de lessen
2 studiepunten
Totaaltheater
Aanwezigheid/ evaluatie van de samenwerking.
3 studiepunten
Positief opvoeden
Alle opdrachten uit de PowerPoint maken.
2 studiepunten
Peridode 2.4
belangrijk in mijn werk - hiermee bedoel ik....
Waardering: ik vind het fijn als iedereen respectvol behandeld word, elkaar helpen en bedanken wekt waardering op voor elkaar.
zekerheid: ik vind het fijn als ik iets zeker weet, als ik ergens zekerheid over heb dan hoef ik me daar niet meer druk over te maken.
variatie: ik vind het fijn om gevarieerd te werken, verschillende taken doen en lekker bezig zijn dat vind ik heel fijn.
duidelijkheid: ik vind het zelf altijd zo vervelend als er iets onduidelijk is, daarom wil ik precies weten wat en wanneer ik iets moe doen.
creativiteit: ik wil graag leuke dingen doen, als het mooi weer is wil ik veel buiten zijn met de leerlingen en met slecht weer leuke creatieve dingen binnen doen.
reizen: ik vind het heel leuk om te reizen, ik wil mee plekken van de wereld zien en nieuwe mensen ontmoeten.
gezelligheid: dit is voor mij heel belangrijk, als je geen goede sfeer hebt op je werk is je werk een stuk minder leuk.
zelfstandigheid: ik zou graag op mijn eigen manier les willen geven, natuurlijk wel volgens de richtlijnen maar op de manier hoe ik het leuk vind en ik denk dat het werkt voor de leerlingen.